Ненајављена контрола угоститеља у Крагујевцу

Због актуелне епидемиолошке ситуације, у Крагујевцу је синоћ организован ненајављен инспекцијски надзор угоситетљских објеката.

Током ненајављене контроле, утврђено је да скоро петина контролисаних угоститеља није поштовала одлуку о радном времену и примени происаних епидемиолошких мера.

Надлежни упозоравају да ће сви који се не буду придржавали прописаних мера бити санкционисани.

С обзиром на то да највећи број новозаражених чини млађа популација, у Крагујевцу је почела ненајављена контрола угоститељских објеката за које се сматра да представљају најризичнија места.

Примећено је у последње време да су се посетиоци ових објеката опустили.

У последњој акцији, утврђено је да се у појединим локалима у Крагујевцу окупља велики број посетилаца, да се не поштује прописано радно време и препоручене епидемиолошке мере што није дозвољено.

Поједини угоститељи који су радили ван дозвољеног радног времена и који се не придржавају прописаних епидемиолошких мера нису дозволили снимање нашој екипи.

Надлежни подсећају да су угоститељи дужни да поштују препоруке струке и спроводе мере које се односе на њихово подручје рада.

За све оне који се не придржавају – казне су ригорозне. Са друге стране, током контроле било је и објеката који су се придржавали прописаних епидемиолошких мера.

Након 21 сат, гости кафића Мадмозел и Марабу били сприсутни само у башти, док је унутрашњост објеката била празна, док су, на пример, локали Кварт, Чоколада и Коноба акустик били затворени.

Из Градске управе за јавне приходе и инспекцијске послове наводе да ће наставити са ненајављеним контролама угоститељских објеката и у наредном периоду, а заједнички инспекцијски надзор спроводе санитарна и комунална инспекција са комуналном милицијом, уз асистенцију припадника Полицијске управе у Крагујевцу.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *