Невена носи српску заставу у Јужној Кореји

На церемонији отварања Зимских олимпијских игара у Јужној Кореји заставу Србије носиће најбоља српска скијашица, Крагујевчанка Невена Игњатовић. 

Ово је трећи наступ наше скијашице на Олимпијади, која је иначе протеклог викенда остварила историјски успех за српско скијање, освојивши шесто место у швајцарском Лензерхајду на Светском купу у суперкомбинацији.

Крагујевачка скијашица у генералном пласману заузима 31 место у слалому и 6 место у суперкомбинацији.

Најбоља српска скијашица, крагујевчнка Невена Игњатовић предводиће државни тим на 23. Зимским олимпијским играма у Јужној Кореји.

Од 9. до 25. фебруара биће одржано 98 такмичења у 7 спортова. Иако је репрезентација малобројна, то не умањује сан о медаљама.

Под националном заставом боје Србије браниће Марко Вукићевић, Марко Стевовић, Дамир Растић и Невена Игњатовић којој је ово трећи наступ на Олимпијди.

Овог пута, част да носи заставу Србије припала је њој. За гледаоце Телевизије Крагујевац каже да се потајно надала овако указаном поштовању.

На скијама од четврте године на Копаонику је одважно учествовала на такмичењима чак и када није имала довољно година за званичну пријаву, прићећа се Невена.

Од периода када је члановима тадашњих жирија била симпатично дете коме је дозвољено да симболично вози скије, Невена је захваљујући љубави према белом спорту, доскијала до статуса једине представнице Србије на такмичењима највишег Светског ранга.

Невена је за протекле 23 године освојила преко 250 медаља, учествовала на олимпијским играма у Ванкуверу, Сочију, али најзначајнији успех за Невену почиње оног тренутка када је почела са прикупљањем ФИС бодова на такмицењима Европског и Светског купа. Искуство са ранијих Олимпијских игара је већ стечено.

Истрајно и посвећено тренира, Невена Игњатовић на снегу је просечно 150 дана у години. За скијашку сезону која пошиње од новембра и траје до априла спортисти се припремају током целе године.

Међутим, Невена није имала идентичне услове за тренирање попут водећих светских скијашица, јер на жалост, у односу на Невену њене колегинице из врха белог спорта имају око себе тимове од најмање 6-оро професионалаца.

Ипак, ове сезоне, откако јој је тренер Денис Штехарник шансе за бољим пласманом су све реалније. Амбиције је не напуштају, па је и успех ове сезоне зпажен.

У генералном пласману светског купа, Невена заузима 6 место у суперкомбинацији. У слалому заузима 31 место.

Иако највећи део године проводи на белим стазама, тренира у Словенији и живи у Београду, Крагујевац радо посећује.

Невена пут Јужне Кореје одлази за два дана. Зимске олимпијске игре, 23. по реду одржавају се иначе на само 80 километара од жестоко утврђене демилитаризоване зоне која дели Корејско полуострво.

Организациони комитет Олимпијаде Јужне Кореје одбацује страховања за безбедност спортиста и наводи да су предузете највише мере безбедности. Игре почињу.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *