Невреме у Крагујевцу изазвало поплаве, пожаре, клизишта

У поподневним сатима јако невреме захватило је подручје Крагујевца.

Са полигона из Радарског центра на Бешњаји испаљено је 220 ракета, чиме су исцрпљене све залихе противградне заштите. Стрелци су деловали са стрелишта у Крагујевцу, Книћу и Краљеву.

Обилна киша која је потом уследила нанела је много проблема у приградским насељима.

До 19 часова Сектор за ванредне ситуације примио је преко 200 позива грађана, потврдио је за Телевизију Крагујевац Зоран Кочовић, начелник Управе за ванредне ситуације.

Најугроженија су насеља Грошница, Ждраљица, Белошевац, Илићево, Ердеч и Велико поље, где се ради на исцрпљивању воде из дворишта и кућа.

Стамбени и пословни објекти у Грошници су у великој мери оштећени, као и школа „Наталија Нана Недељковић“ у чијој близини се покренуло мање клизиште.

Све расположиве екипе, спасилачки тимови и механизација су ангажовани, додао је Кочовић.

Избила су и три пожара, а у Драгобраћи се упалила стамбена кућа. Ниједан људски живот није угрожен.

Екипе Водовода, Јавно комуналног предузећа Шумадија, Ватрогасно спасилачка јединица и Управа за ванредне ситуације, по приоритетима раде на санирању штете.

Уколико су поплављене куће, грађани могу да се пријаве за интервенцију избацивања воде пумпама позивом Ватрогасне службе на број 193 или Оперативног центра Сектора за Ванредне ситуације 1985 .

Из Управе за ванредне ситуације апелују на грађане да не позивају дежурне екипе уколико ниво воде није прешао 5 центиметара, нагласио је Зоран Кочовић.

У 21 сат почела је ванредна седница Градског штаба за ванредне ситуације

Више информација на програму РТК.

Нови снимци:

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *