Нижи разреди у школским клупама, старији у школи и код куће

Ученици од првог до четвртог разреда у наредној школској години наставу ће похађати у учионици у преподневној смени, одлучио је Кризни штаб.

У једној учионици моћи ће да буде највише 15 ђака, који ће седети на удаљености од метар и по, а часови ће бити скраћени на 30 минута.

Одлуком Кризног штаба, за ученике старијих разреда предвиђено је комбиновање одласка у школу и онлајн наставе.

Приликом боравка у школи и наставници и ђаци мораће да поштују све мере превенције, како би ризик од преношења инфекције био сведен на најмању могућу меру.

Кризни штаб донео одлуку да најмлађи ђаци похађају наставу у школи, док ће за старије узрасте бити комбинација извођења наставе, саопштила је заменица директора Института „Батут“ Дарија Кисић-Тепавчевић.

Она је објаснила да ће најмлађи ђаци похађати наставу у школи, уз поштовање свих мера, међу којима су и принципи за смањење физичке могућности преношења вируса, а то значи максимално разређење броја ђака.

Према њеним речима у једној учионици моћи ће да буде до 15 ђака, који ће седети на удаљености од метар и по, а биће скраћени и часови на 30 минута.

Приликом боравка у школи и наставници и ђаци мораће да поштују све мере превенције, како би ризик од преношења инфекције био сведен на најмању могућу меру.

Кризни штаб је, како је саопштено, приликом доношења ове одлуке размотрио све аспекте, а у наредном периоду посебно ће се водити рачуна о епидемиолошкој ситуацији, коју ће континуирано пратити.

Предвиђено је и да први школски дан у свим школама буде посвећен превенцији, начину спровођења превенције и значају превентивних мера као новом облику понашања.

План едукације у вези корона вируса разрађен је протеклих недеља и биће објављен у последњој недељи августа.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *