“Ноте за све” – јубиларни 10. инклузивни fестивал

Међународни инклузивни музички фестивал „Ноте за све“ који традиционално организује Завод за смештај одраслих „Мале Пчелице“ одржан је 10. пут у Позоришту за децу.

Циљ Фестивала је промоција Завода и свих сродних установа, али и представљање активности и талената корисника.

Као јединствена манифестација у Србији и региону, фестивал „Ноте за све“ одржан је десети пут у Крагујевцу. Завод за смештај одраслих „Мале Пчелице“ представио је свој рад.

У програму су учествовали корисници услуга различитих установа, деца са инвалидитетом и сметњама у развоју и представници националних мањина који су показали своје таленте.

Један од циљева манифестације је и инклуузија, односно укљученост свих особа у друштвену заједницу.

На овом фестивалу, традиционално, заједно наступају певачке групе, хорови и оркестри установа социјалне заштите и основци и средњошколци са сметњама у развоју из целе Србије.

Завод „Мале Пчелице“ је републичка установа социјалне заштите са 890 корисника која брине о одраслима ометеним у развоју.

Програм је почео песмама у извођењу хора „Распеване пчелице“ који заједно чине корисници и запослени у Заводу.

Током трајања Фестивала посетиоци су имали прилику да виде и ручне радове корисника, што је једна од бројних актовности које се организују у овој установи социјалне заштите.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.