Нова књига Зорана Петровића

У Народној библиотеци „Вук Караџић“ одржана је промоција нове књиге крагујевачког писца Зорана Петровића.

После десет збирки песама, четири романа и две збирке песама за децу, након дугог чекања изашла је „Ангелина“, књига о свим храбрим женама у такозваном Великом рату.

Већина књига Зорана Петровића припада мешовитом жанру у којима су спојени различити књижевни родови, па тако и овај роман који се састоји од 33 поглавља почиње стиховима.

Роман говори о периоду Првог светског рата из угла обичног човека, позицији жена и њиховој борби за слободу.

Осим сведочанства о менталитету нашег народа прича пружа увид и у културу других народа који су били на овим просторима током Првог светског рата и њихов начин да преживе догађаје који су их задесили.

Преплитањем прошлости и садашњости Зоран Петровић својственим стилом описује сусрете и судбине жена разних националности у њиховој борби за хуманост и равноправност.

Узевши у обзир тематику којом се бави, аутор признаје да је књигу требало раније објавити, али без обзира на то, сам рукопис није изгубио на важности и актуелности. Ово је други роман крагујевачког писца који је објавило Контраст издаваштво.

Добитник награде Милош Црњански за роман Камен близанац, својом новом књигом под називом Ангелина исписује похвалу нашим прабакама и свим храбрим женама које су раме уз раме са мушкарцима преживљавале најтеже дане у земљи захваћеној ратом.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *