Нове награде за крагујевачко Позориште за децу

Представа „Бамби“ Позоришта за децу Крагујевац је на Међународном позоришном фестивалу у Суботици освојила три награде.

Крагујевачки ансамбл је добио признања за глумачко, односно аниматорско мајсторство, најбољу оригиналну музику и најбољу режију.

Представа „Бамби“ је адаптација лирског романа који је пре скоро једног века написао Феликс Салтен.

Причу о одрастању малог јелена на свој начин пренео је ансамбл крагујевачког Позоришта за децу уз оригиналну музику која се изводи уживо на неколико перкусионистичких инструмената.

Представа је на Међународном фестивалу за децу у Суботици који је трајао од 19. до 24. септембра освојила три награде.

У оквиру такмичарског програма изведено је десет представа позоришта из Немачке, Мађарске, Чешке, Хрватске, Бразила, Словачке, Босне и Херцеговине и Србије.

Ансамбл Позоришта за децу тренутно борави у Мостару, где са представом „Тихи дечак“ учествује на Међународном фестивалу, а након повратка у Крагујевац следе гостовања и на другим фестивалима.

Позориште за децу Крагујевац је овогодишњу сезону почело премијером представе „Ветар“, за коју влада велико интересовање публике.

Поред нове представе ,малишани ће у току ове сезоне имати прилику да гледају и „Лепотицу и звер“, „Храброг оловног војника“, „Крокија и пријатеље“, као и награђиваног „Бамбија“.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

  

One thought on “Нове награде за крагујевачко Позориште за децу”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *