Нове тужбе бивших Заставиних радника

Бивши радници некадашње фабрике “Застава аутомобили” окупили су се данас на Тргу код крста, како би се информисали о статусу тужби покренутих по основу неизмирених дуговања након стечаја овог гиганта.

Некадашњи радници “Застава аутомобила” очекују да ће у најскорије време бити поништени анекси уговора које је, како тврде, у њихово име потписао тадашњи председника синдиката ове фабрике. То је, сматрају, предуслов да им буду исплаћене разлике у заради.

Осим тога, бившим Заставиним радницима дугује се пензијско и инвалидско осигурање за период од 1993. до 2003. године, а на данашњем скупу добили су информације о статусу тужби покренутих након стечаја фабрике.

Бивши радници “Застава аутомобила” шансу за запослење виде у предузећу “Тесла дигитал”, које би у Крагујевцу отворио канадски бизнисмен Стеван Покрајац.

Према речима Радише Павловића, представника бивших Заставиних радника, Покрајац је спреман да одмах запосли 130 људи, односно да у првој години пословања ангажује до 2.000 лица.

Тим поводом, Павловић се обратио локалној самоуправи са молбом да размотри предлог Стевана Покрајца и прихвати га као најбржи начин за решавање питања запослења некадашњих радника фабрике аутомобила.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *