Нови циклус емисија „Под Хипократовом заклетвом“ на РТК

Нови циклус емисија „Под Хипократовом заклетвом“ у јесењој програмској шеми наше медијске куће наћи ће се на програму Радио – телевизије Крагујевац почетком октобра.

Лекари и техничари здравствених установа у Крагујевцу, који су током пандемије корона вируса постали хероји времена у коме живимо, а који су показали огромну хуманост, професионализам и пожтрвовање радећи свој посао, саговорници су у овом серијалу.

Циклус емисија „Под Хипократовом заклетвом“ отварамо са запосленима у Институту за јавно здравље.

Ванредно стање у Србији проглашено је у тренутку када је корона вирусом било заражено 48 грађана.

Институт за јавно здравље био је прва адреса на коју су долазили грађани Крагујевца и Шумадије.

У овој здравственој установи била је отворена телефонска линија, а свакога дана на стотине грађана позивало је дежурне епидемиологе.
Запослени су даноноћно радили на узорковању и разговору са грађанима, али и на ажурирању података које су достављали републичком Кризном штабу.

Велики допринос у борби против корона вируса дали су и медицински техничари који су, у сарадњи са лекарима, били данима и недељама ангажовани, без дана одмора, уз бројна одрицања, дистанцирани од својих породица и изложени ризику од заражавања.

У циклусу емисија „Под Хипократовом заклетвом“ који реализује Радио телевизија Крагујевац, међу бројним саговорницима, наћи ће се запослени у свим здравственим установама у Крагујевцу, који ће говорити о својим искуствима током епидемије корона вируса.

Прва у низу емисија је на програму РТК у недељу, 4. октобра, од 20 часова, а репризно током наредне недеље у дневним терминима.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *