Нови “фијат 500 ђардинијера”

Нови “фијат 500 ђардинијера”, који би требало да на тржишту замени модел 500-Л, највероватније ће се производити у Србији, пише специјализовани италијански сајт.

“Ђардинијера” ће се, како тврди италијански сајт позивајући се на менаџмент “Фијата”, вероватно производити у фабрици аутомобила “Фијат Крајслер” у Крагујевцу, где се сада производи 500-Л.

Нови модел италијанске фирме требало би, према писању штампаних медија, да почне да силази с наших трака 2021. године, а вероватно ће овај аутомобил имати и електричну верзију.

Иначе, радници „Фијат Крајслер аутомобила” се 3. септембра враћају са колективног годишњег одмора и почињу редовну производњу, а обим рада зависиће од наруџбина.

Влада Србије у јуну је одобрила захтев менаџмента „ФЦА Србија” да запослени у тој компанији током ове године, на плаћеним одсуствима, поред законом дозвољених 45, могу да буду још додатних 87 дана.

Од почетка године до средине јула, у крагујевачкој фабрици је произведено око 25.000 аутомобила.

У септембру ће бити десетак радних дана, током којих ће са производних и монтажних трака да сиђе око 4.000 нових готових возила.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *