Нови инвестициони циклус у Застава оружју

Фабрици Застава оружје одобрена су и већ уплаћена финансијска средства за нови инвестициони циклус Владе Републике Србије у циљу унапређења производних капацитета и освајања модерних технологија које ће значајно допринети технолошкој оспособљености за производњу савременог наоружања за потребе Војске Србије и пословању фабрике на тржишту, изјавио је Саша Милошевић, генерални директор Фабрике Застава оружје.

Према његовим речима, 30. новембра 2023. фабрика је добила извозну дозволу за тржиште САД, обезбеђена су редовна примања, исплата јубиларне награде у износу 12 000 динара и новац за новогодишње пакетиће, у износу од по 5000 динара, који ће бити уплаћен на рачун родитеља.

Редован, планиран прилив средстава од Министарства одбране, базира се на завршеним и реализованим уговорима, а рачун Застава оружја је деблокиран, после ино-прилива.

Састанак представника Министарства одбране и синдиката фабрике на захтев неколико синдиката, одржан је 1. децембра.

Министарство одбране организовало је састанак како би се заједнички размотрила питања која су од значаја за пословање фабрике и статус радника, а позиву се нису одазвали сви представници синдиката, иако су поједини захтевали састанак са представницима Министарства одбране.

Након разговора, потврђено је да Министарство одбране и Република Србија препознају значај Застава оружја АД као најстарије фабрике одбрамбене индустрије Србије и пренето је уверење да радници фабрике могу да рачунају на безрезервну подршку државе, закључио је Милошевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *