Нови поглед у свет за особе са инвалидитетом

Окружна организација Савеза слепих и слабовидих у Крагујевцу у протеклој години реализовала је низ садржајних активности са циљем унапређења положаја и здравља особа са инвалидитетом.

Рад организације биће усмерен и у овој години на подршку слепима и слабовидима  у различитим областима, социјалним, културним, спортским.

Окружна организација Савеза слепих и слабовидих у Крагујевцу подстиче укљученост особа са инвалидитетом у све токове живота уз пружање подршке за превазилажење социјалних и физичких баријера.

Уз свакодневе активности које подразумевају долазак  чланова у организацију, учење Брајевог писма, дружење, укључене су и многе друге на годишњем нивоу, које представљају нови поглед у свет за особе са инвалидитетом.

Град Крагујевац препознаје значај активности организације Савеза слепих и слабовидих и финансијски даје подршку што је од велике важности за ово удружење.

Окружна организација Савеза слепих и слабовидих крајем прошле године основала је Спортско удружење слепих и слабовидих Кнез што ће у значајној мери унапредити спортске активности особа са инвалидитетом.

Извештава новинар РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *