Нови председник општине Кнић

Одборници Скупштине општине Кнић, на редовној 25. седници већином гласова усвојили су оставку коју је из личних ралога на функцију председника општине поднео Зоран Ђоровић.

Функцију председника општине Кнић убудуће ће обављати Мирослав Николић.

Иако по аутоматизму са одласком са функције председника општине престаје мандат и члановима општинског већа на предлог новоизабраног председника Николића сви чланови општинског већа који су до сада обављали тај посао остају на функцијама и убудуће.

На седници је био присутан 31 од 33 одборника. Владајућу већину чини коалиција Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије са 22 одборника.

Гласовима 23 одборника усвојен је предлог да Мирослав Николић предузетник из села Балосава, који је био и у ранијем сазиву председник Скупштине и шеф одборничке групе СНС, буде изабран на место председника општине Кнић.

Општинско веће ове локалне самоуправе има седам чланова који остају на функцијама.

Задужени су за привреду, пољопривреду, здравство, комуналне делатности, спорт и образовање, рад у општинској управи и заштиту животне средине.

Према речима новог председника општине Мирослава Николића приоритет новоизабраног руководства биће рад на побољшању инфраструктуре, обнови електро мреже и побољшању стандарда грађана.

Чланови општинског већа настојаће да у наредном периоду наставе са радом у својим областима. До краја године требало би да буду реализовани бројни пројекти.

Општина Кнић има око 13 хиљада становника који живе у 36 села. Локално становништво ослоњено је на пољопривреду.

У владајућој коалицији Општине Кнић најављују да ће покушати да задржи младе породице са децом који махом напуштају родитељска имања и одлазе у околне градове у потрази за послом.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *