Нови туристички производи Шумадије и Поморавља

Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља приводи крају реализацију пројекта “Подршка конкурентности и развоју туризма у Централној Србији“.

Презентација резултата пројекта заинтересованој јавности, стејкхолдерима и потенцијалним инвеститорима одржана је данас у Крагујевцу.

Окупљањем целог туристичког сектора у једну организацију повећава се квалитет услуга и доприноси бољој међународној сарадњи.

Дестинацијска менаџмент организација, која је основана као огранак Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља, представља струкутуру која руководи развојем туризма у одређеном региону.

Ова агенција кроз низ већ реализованих програма, ради интензивно на интенгрисању туристичке понуде.

У оквиру овог пројекта већ су понуђена три нова туристичка производа, ослоњена су на гастро, ловни и зелени туризам.

Стручну помоћ у успостављању Дестинацијске менаџмент организације дала је Немачка организација за међународну сарадњу, са циљем да Шумадија и Поморавље постану препознатљива дестинација за домаће и стране туристе.

Подршку Регионалној агенцији за економски развој Шумадије и Поморавља у развоју туризма пружио је пројекат “ЕУ за Тебе – за културно наслеђе и туризам“ који финансирају Европска унија и Влада Немачке, а спроводи Немачка организација за међународну сарадњу.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *