Ново амбулантно возило за Завод за смештај одраслих Мале пчелице

Завод за смештај одраслих Мале пчелице од данас има ново амбулантно возило које ће олакшати свакодневно функционисање и запослених и корисника.

Крагујевац је један од три локалне самоуправе у Србији који је добио донацију Владе Републике Кореје.

Директорима установа социјалне заштите кључеве су, у присуству градоначелника Николе Дашића уручили Ђеунг Ли, амбасадор Републике Кореје у Србији и министарка за рад, запошавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић.

Донацију од три возила укупне вредности преко 133 хиљаде евра обезбедила је Влада Републике Кореје као развојну помоћ, у оквиру пројекта Подршка установама социјалне заштите за смештај одраслих и старијих у Републици Србији.

У крагујевачком Заводу за смештај одраслих Мале пчелица кажу да ће ново возило унапредити квалитет рада запослених и кввалитет живота корисника.

Корона вирус се у последње две године посебно негативно одразио на најосетљивије становништво – најугроженије и особе са инвалидитетом који су имали ограничен приступ здравственим установама и услугама.

Донација би требало да ојача приступ медицинским системима и побољша квалитет живота становника.

Корејска Влада сваке године обзебеђује службену развојну помоћ Србији.

Ове године је, у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, донирала два амбулантна и једно комби возило за установе социјалне заштите у Србији.

Поред крагујевачког Завода за смештај одраслих Мале пчелице, возила су добили и Дом за душевно оболела лица „1. октобар“ Стари Лец, и Установа за смештај одраслих и старијих у Димитровграду.

Ова донација означава наставак узајамне помоћи Кореје и Србије и представља полазну тачку пријатељске сарадње у области медицине и социјалне заштите између две земље која ће се наставити и у будућности.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *