Ново теренско оклопно возило за Војску Србије

Министарство одбране потписало је уговор са крагујевачким предузећем Застава ТЕРВО о куповини новог теренског оклопног возила МРАП 6 x 6, које ће наредне године ући у састав наоружања Војске Србије.

Ново теренско оклопно возило МРАП 6×6, наредне године ући ће у састав наоружања Војске Србије. То је речено приликом потписивања уговора Министарства одбране и предузећа Застава Терво из Крагујевца.

Савремена опрема нове генерације коју производи домаћа одбрамбена индустрија јесте стратешко опредељење Министарства одбране.

Реч је о специјалном теренском возилу које је намењено за безбедно превожење јединица и које поседује висок ниво балистичке и противминске заштите.

Могућност отварања ватре из возила сврстава га у ранг најбољих светских решења у тој категорији.

У Министарству одбране оцењују да је да је ово најбољи начин да се искористи домаће знање, упосле домаће компаније,а да наша војска добије савремено наоружање и опрему.

Министарство одбране је потписало и уговор са фабриком Застава оружје о набавци нових модуларних пушака које ће бити опремљене савременим оптичким нишанима предузећа Телеоптик – Жироскопи и новом муницијом коју је развила компанија Први партизан.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *