НС: Финасије за изградњу аутобуских стајалишта предимензиониране

Градски одбор Народне странке одржао је конференцију за новинаре на којој се говорило о тендеру за извођење радова на изградњи аутобуских стајалишта у Крагујевцу.

Активисти ове политичке организације сматрају да су су финасије за овај посао предимензиониране и да ће се, како кажу, новац прелити у приватне џепове.

Градски одбор Народне странке подржава активности локалне самоуправе када је реч о изградњи аутобуских стајалишта у граду.

Реконструкција и изградња стајалишта је неопходна за град и грађане Крагујевца који свакодневно користе услуге јавног превоза, сматрају у овој странци.

Народна странка у Крагујевцу подржава и изградњу квалитетних аутобуских стајалишта и ван градског језгра у приградским насељима.

Ипак, оно са чиме се активисти ове политичке организације не слажу је да се, како су навели, градски новац прелива у приватне џепове и да је новац који је предвиђен за ове намене прецењен.

Увидом у бизнис план, ЈКП Шумадија планира да по стајалишту потроши 15 хиљада евра.

Детаљном анализом тендерске документације ове јавне набавке јасно се види да цена једног стајалишта не може да кошта више од 10 хиљада евра, па се намеће питање где одлази разлика од укупно 500 хиљада евра за 98 стајалишта, наводе у Народној странци у Крагујевцу.

Народна странка тражи да се обустави поступак јавне набавке и да се не улази у преговарачки поступак, већ да се посао без расписивања нове јавне набавке додели крагујевачком предузећу Шумадија ДОО које запошљава особе са инвалидитетом.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *