НС: Одговорност надлежних због ликвидације Медицине рада

У одбору Народне странке у Крагујевцу говорило се о ситуацији у Медицини рада.

Ова странка позива на одговорност надлежне који су довели до принудне ликвидације ову здравствену установу.

У НС тврде да је Крагујевац  град који после Београда има највећи број здравствених радника у Србији, па је нејасно како је дошло до гашења.

Народна странка се залаже за очување Завода за здравствену заштиту радника, регулисање правног статуса и његово интегрисање у здравствени систем Србије.

Градска власт, Министарство здравља и Влада републике Србије довели су до тога да ова реномирана здравствена установа уђе у процес бесповратне принудне ликвидације, истакла је др Гордана Шошић, повереница Народне странке за град Крагујевац и додала да је ситуација у јавном здрављу Крагујевца катастрофална.

Народнњаци подсећају да Крагујевац нема општу болницу, Завод за здравствену заштиту студената, а сада ни Завод за здравствену заштиту радника.

Ова странка тражи одговорност пре свега директора Завода др Антониа Димитровског који је невршењем своје функције довео установу до ликвидације.

Зато Народна странка ове суботе организује, испред Балкана од 11 до 13 часова, подршку потписивањем петиције “За спас Заставине амбуланте”.

Извештава новинарка РТК РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *