НС у Крагујевцу против хипотеке над Градском тржницом

Народна странка у Крагујевцу поднела је кривичну пријаву против локалне самоуправе и ЈКП “Шумадија“ због хипотеке на објекту Градске тржнице из 1929. године, која је један од архитектонских симбола града Крагујевца.

Стављајући Градску тржницу под хипотеку постоји могућност да овај објекат постане приватно власништво, наводе у Народној странци.

Градска тржница је један од симбола града Крагујевца, зграда која се налази у саставу Милошевог венца.

Изграђена је 1929. године и представља важан објекат који је преживео минуле ратове и бомбардовање.

Народна странка није против реконструкције Градске тржнице, као ни дугих објеката од културно историјског значаја, али је недопустиво да се објекљат од огромног значаја за град стави под хипотеку, сматрају у Градском одбору Народне странке.

У Градском одбору Народне странке сматрају и да шира јавност није довољно упозната са плановима и начином трошења два и по милиона евра, колико је намењено за реконструкцију Зелене пијаце.

Чланови ове странке апеловали су на представнике свих политичких организација и одборнике локалног парламента да се изјасне поводом одлуке да се објекат Градске тржнице стави под хипотеку.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *