Обављена дезинфекција 16 вртића у Крагујевцу

Период између два празника када малишани паузирају од боравка у вртићима, државне предшколске установе ” Нада Наумовић” и ” Ђурђевдан” искористиле су да би екипе фирме “Авенија МБ НС1” из Врњачке Бање којима је поверен овај посао за подручје целе Србије дезинфиковале простор.

Дезинфекција је обављена у 16 објеката у којима малишани проводе време подељени у мање групе.

У сарадњи са градом омогућен је поступак освежавања вртића.

У обе предшколске установе борави око 4.400 малишана, док  се у приватним вртићима чува око 2.500 деце.

Поред редовне дезинфекције која се обавља према календару утрђеном на почетку године, због епидемиолошке ситуације рађене су и ванредне дезинфекције крагујевачких обданишта.

Пракса дезинфиковања простора наставља се и у 2021. години.

Посао дезинфекције вртића у Србији поверен је компанији из Врњачке Бање.

Током предстојеће године, из градског буџета за одржавање 16 објеката две предшколске установе опредељена су средства у износу од 700 милиона динара.

Приоритети су утврђени.

Епидемија корона вируса променила је распоред рада предшколских и школских установа, а због спровођења појачаних мера хигијене и трошкови су увећани.

За дезинфекциона средства, набавку заштитне опреме за запослене, као и набавку додатног инвентара који је морао да се обезбеди због формирања мањих група деце у вртићима и школама.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *