Обележен Дан ПКС – РПК Крагујевац и 200 година од оснивања еснафа у Крагујевцу

Свечаном доделом годишњих награда најуспешнијим привредним субјектима и појединцима, обележен је Дан Привредне коморе Србије – Регионалне привредне коморе Шумадијског и Поморавског управног округа и 200. година од оснивања еснафа у Крагујевцу.

За посебан допринос развоју привреде региона награђени су Јавно предузеће „Ресавска пећина“ из Деспотовца, фирма „Интеркомерц“ из Раче и ТПВ Аутомотив Србија из Крагујевца.

Награду за регионалног пословног лидера добили су Горан Мијаиловић, власник дестилерије „Завет“ и Милан Радовић, плант менаџет компаније „Јанфенг“.

Награђене компаније су у значајној мери допринеле овогодишњем  позитивном билансу привредних активности на територији Шумадијског и Поморавског управног округа.

У првих десет месеци ове године остварена је спољнотрговинска размена у износу од око 2,7 милијарди евра и извоз од милијарду и 600 милиона, док је суфицит достигао рекордну вредност од 444 милиона евра.

Свечаности организованој поводом Дана Привредне коморе Србије – Регионалне привредне коморе Шумадијског и Поморавског управног округа и 200. годишњице од оснивања еснафа у Крагујевцу  присуствовале су бројне званице – представници локалних самоуправа, образовних установа, предузећа и организација.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *