Обележени 26. сусрети српско-румунског пријатељства

У свечаној сали основне школе „Сретен Младеновић“ у Лужницама организовани су традиционални српско-румунски сусрети пријатељства „Ризница“.

Након пригодног културно-уметничког програма, који су припремили ученици и наставници школе, откривена је спомен-плоча Предрагу Пеђи Милосављевићу, академику, сликару, писцу и дипломати пореклом из Лужница.

Удружење српско-румунског пријатељства „Ризница“ је традиционално организовало 26. сусрете ова два побратимска народа. Иако су првобитно осмишљени као окупљање ловаца, сусрети су прерасли у културну манифестацију, па је и овог пута организована сликарска колонија.

Представници градске управе истакли су значај неговања пријатељства два народа. Они су се осврнули на очување односа преко размене ученика из Крагујевца и побратимског града Питештија.

Поред представника Конзулата Републике Србије, манифестацији су присуствовали бројни пријатељи удружења из иностранства.

Званицама су додељене плакете, а након културно-уметничког програма који су припремили ученици и наставници школе, откривена је спомен-плоча Предрагу Пеђи Милосављевићу, академику, сликару, писцу и дипломати пореклом из Лужница.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *