Обилне падавине у предходна 24 сата нису угрозиле водотокове

У предходна 24 сата на територији града Крагујевца на снази је био наранџасти метеоаларм.

То значи да важи упозорење да постоји могућност појаве локалне грмљавине са градом и количином падавина до 30 литара по метру квадрадтном.

У градском Одељењу за ванредне ситуације града Крагујевца наводе да су предузете све мере приправности и да су надлежне службе у сваком тренутку спремне да се суоче са свим проблемима који настају услед обилних падавина.

Нагла промена времена, обилне падавине и пад температуре ваздуха захватили су целу Србију, а киша данас није заобишла Крагујевац.

Мештани Грошнице, Ердеча, Белошевца, Бреснице, Илићева и Вашаришта у предходном периоду су имали много проблема, јер је вода плавила дворишта, а атмосферске падавине условиле су да речна корита буду пуна.

Киша која је у Крагујевцу падала у претходна 24 сата није изазвала веће проблеме, тврди начелник градског Одељења за ванредне ситуације Драгош Радовановић.

Уколико дође до већих проблема услед атмосферских падавина надлежне службе на територији града Крагујевца спремне су да у сваком тренутку заштите људе, животиње и материјална добра од невремена.

Ипак, надлежни саветују грађане да уреде своја дворишта, прокопају канале и омогуће отицање воде.

Док је на снази наранџасти метеоаларм постоји могућност грмљавине, обилних киша и појаве града.

Противградних ракета има у довољним количинама а стрелци који раде на испаљивању ракета су у сталној комуникацији са надлежним центром.

Извештава новинарка Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *