Објављен нови школски календар

У новом Просветном гласнику објављени су календари образовно-васпитног рада основних и средњих школа за школску 2022/2023 годину, у коме ће уместо јесењег распуста, основци имати продужени викенд у трајању од три дана.

Како је речено Танјугу у ресорном Министарству, у новембру се увек један дан везивао за 11. новембар, али сходно томе да тај дан пада у петак, ђаци ће имати само продужени викенд.

У календару пише да прво полугодиште за основце почиње у четвртак, 1. септембра, а завршава се у петак, 30. децембра.

Друго полугодиште је од 23. јануара 2023. године и завршава се 6. јуна за осмаке, односно 20. јуна за ученике од првог до седмог разреда.

Зимски распуст траје од 2. до 20. јануара, а пролећни распуст од 10. до 18. априла 2023. године.

За ученике од првог до седмог разреда, летњи распуст почиње 21. јуна 2023. године, а завршава се 31. августа. За осмаке летњи распуст почиње по завршетку завршног испита и завршава се 31. августа 2023. године.

И за средњошколце прво полугодиште почиње 1. септембра 2022. године, а завршава се 30. децембра.

Друго полугодиште је од 16. јануара 2023. године, а завршава се 20. јуна.

Друго полугодиште за ученике IV разреда гимназије завршава се 23. маја, а за ученике III разреда трогодишњег и IV разреда четворогодишњег образовања стручних школа 30. маја.

Друго полугодиште за ученике I и II разреда трогодишњег, односно I, II и III разреда четворогодишњег образовања стручних школа, завршава се најкасније 15. августа.

Зимски распуст је од 2. до 13. јануара, а пролећни од 10. до 18. априла.

За ученике I, II и III разреда гимназије и четворогодишњих средњих стручних школа и ученике I и II разреда трогодишњих средњих стручних школа, летњи распуст је од 21. јуна до 31. августа.

За ученике четвртог разреда гимназије, IV разреда четворогодишњих и III разреда трогодишњих средњих стручних школа, летњи распуст почиње по завршетку матурског/завршног испита и завршава се 31. августа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *