Крагујевац један од 10 градова у којима се уводе обновљиви извори енергије у топланама

Први потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали и министарка рударства и енергегике Дубравка Ђедовић Хандановић потписали су данас уговоре и споразуме којима се заокружује финансирање за спровођење новог програма са Европском банком за обнову и развој (ЕБРД) вредног 40,5 милиона евра, којим се уводе обновљиви извори енергије у 10 топлана у Србији.

Први потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали рекао је да је потписивање уговора са ЕБРД за Републику Србију изузетно важно јер на тај начин доприносимо здравијој животној средини кроз побољшање квалитета ваздуха, коришћењу обновљивих извора енергије у производњи топлотне енергије и повећању енергетске ефикасности.

Пројекат ће се спроводити у 10 локалних самоуправа: Бечеју, Богатићу, Крагујевцу, Краљеву, Крушевцу, Новом Пазару, Нишу, Панчеву, Параћину и Вршцу.

Укупна вредност пројекта „Обновљиви извори енергије у системима даљинског грејања у Србији – Фаза 1” износи 40,5 милиона евра, од чега 10,5 милиона евра чине бесповратна средства.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *