Обука за планинаре

Планинарско друштво „Жежељ“ организовало је обуку за све који желе да науче основе и да се баве планинарством. Обука, која обухвата теоријски и практични део, окупила је 60 кандидата, највише до сада.

Планинарско друштво „Жежељ“, већ неколико година, организује обуку, како би на прави начин припремио будуће планинаре за активности на терену и безбедан боравак у планинама.

Обука је намењена љубитељима природе и свима који желе да науче нешто више о овом спорту. У теоријском делу полазници обуке стичу основна знања о планинарству, коришћењу опреме и планинарским активностима.

Поред теоријских предавања, обука обухвата и практични део, односно два изласка на терен. Планинарство је последњих година све популарније код Крагујевчана. О томе најбоље говори и број пријављених кандидата за основну планинарску обуку.

Велики број, сада већ искусних планинара, прошао је ову обуку. У Планинарском друштву „Жежељ“ надају се да ће тај тренд бити настављен.

Извештава новинар Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *