Очекује се повећање пословних активности са Европском унијом

Привредна кретања у региону и превазилажење утицаја украјинске кризе биле су главна тема пете седнице парламента привредника Шумадије и Поморавља.

Састанку су присуствовали представници Министарства привреде и Фонда за развој Републике Србије који су о томе разговарали са представницима јавног и приватног сектора.

После пандемије, привреда Шумадије нашла се на удару украјинске кризе која је донела раст цене енергената, прекид у ланцу добављача и инфлацију.

У таквим условима, како би се последице ублажиле, повећане су пословне активности према партнерима из Немачке и Европске уније, чуло је на петој седници парламента привредника Шумадије.

Седници су присуствовали представници Министарства привреде, Фонда за развој Републике Србије који су са и представницима јавног и приватног сектора у региону разговарали о актуелној сутуацији и привредним кретањима у региону.

У овој години очекује се повећање пословних активности у чему је главни партнер Европска унија.

Добру плиму за предузетнике требало би да донесе и почетак рада Стелантисове фабрике у Крагујевцу, чуло се на скупу.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *