Од 1. децембра почиње пријем захтева за статус енергетски заштићеног купца

Грађани који испуњавају услове за стицање статуса енергетски заштићеног купца захтеве од 1. децембра могу поднети локалној самоуправи на кружном шалтеру у холу зграде Градске управе, где уједно могу добити и све потребне информације.

У Крагујевцу има 1199 корисника овог права и 68 корисника који су заштићени од обуставе електричне енергије јер користе неки електро медицински апарат.

Енергетски угрожени купац је дефинисан као купац из категорије домаћинство, самачко или вишечлано, који има право на умањење месечне обавезе за одређене количине електричне енергије, природног гаса или топлотне енергије.

Тридесет дана од истека права за ову годину обнавља се захтев за статус енергетски заштићеног купца , док је за оне који желе први пут да остваре ово право потребна обимна документација.

Градска управа је дужна да у року од 30 дана позитивно или негативно одговори на захтеве грађана који испуњавају услове за стицање статуса енергетски заштићеног купца.

Они који буду незадовољни одлуком могу поднети жалбу Градском већу.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *