Од опасности до сигурности

У Црвеном крсту Крагујевац, организована је панел дискусија на тему “Од опасности до сигурности, унапређење заштите жртава трговине људима у Србији”.

Ова едукација проти трговине људима, реализована је у склопу пројекта који спроводе Међународни комитет спаса, Удружење грађана Атина и Локлни тим за борбу против трговине људима, а уз подршку Стејт департмента.

На овом скупу презентовани су резултати анкете колико су грађани Крагујевца информиусани о постојању проблема трговине људима у нашој локалној заједници, њиховој сложености, ризику, опасностима и последицама које са собом носи.

Анкету су спровели учесници локалне мреже у својим организацијама.

Дискусија је вођена у правцу размене информација о будућем раду и активностима мреже, која је од великог значаја како за Крагујевац, тако и за Србију.

Канцеларија за младе Крагујевац, такође је део тима.

Проблемом трговине људима у Србији, баве се како надлежни државни органи, тако и организације цивилног друштва које су протекле две деценије изузетно активне у овом пољу.

Прву свеобухватну стратегију Влада Србије усвојила је 2006.године а другу годину дана касније.

Тренутно је у процесу спровођења Стратегија превенције и сузбијања трговине људима, посебно женама са децом и заштите жртава 2017.- 2022.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *