Од рањиве жене, до јаке предузетнице

Град Крагујевац спроводи пројекат намењен женама жртвама насиља и особама са инвалидитетом.

Циљ је њихово економско оснаживање кроз покретање сопственог посла. Укупна вредност пројекта, који финансира Европска унија, је 500.000 динара.

Пројекат „Од рањиве жене, до јаке предузетнице“ намењен је женама које су жртве насиља, са ивалидитетом и оштећеним слухом.

Циљ је да науче како да покрену сопствени посао и постану економски независне што је један од кључних фактора како би се отргле од насиља и дискриминације.

Предвиђено је одржавање 10 тематских радионица у којима ће учествовати 60 жена из више удружења.

Носилац пројекта је град Крагујевац, а један од партнера Асоцијација пословних жена „Визија“.

Током пројекта биће снимљен филм у којем ће учеснице говорити о својим искуствима и покретању сопственог посла.

Један од партнера на пројекту је Центар за развој услуга социјалне заштите „Кнегиња Љубица“ чији ће корисници похађати радионице.

Пројекат је подржан од стране Агенције Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији у оквиру програма „Кључни кораци ка родној равноправности”, који финансира Европска унија.

Пројекат ће бити реализован до краја године, а укупна вредност је 500.000 динара.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *