Од сутра појачана контрола саобраћаја

Од 16. до 22. јуна, на територији Србије, припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, спроводиће акцију појачане контроле саобраћаја, која ће бити усмерена на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци.

Како се наводи у саопштењу МУП-а, у оквиру акције, у суботу, 19. јуна, први пут ће бити реализована и акција под називом „Alcohol and Drugs Marathon“, када ће током 24 часа непрекидно бити ангажовани сви расположиви уређаји за откривање присуства алкохола и психоактивних супстанци међу возачима.

Управљање возилом под дејством алкохола, указује МУП, један је од највећих проблема безбедности саобраћаја у већини европских земаља, укључујући и Србију.

Реч је о прекршају који, уз прекорачење брзине, највише доприноси изазивању саобраћајних незгода и тежини последица.

С друге стране, прекршај управљања возилом под дејством психоактивних супстанци у огромном је порасту у свим европским земљама, а у Србији је број санкционисаних возача од почетка ове године готово три пута већи него у истом периоду прошле године.

Полицијски службеници саобраћајне полиције су од почетка ове године из саобраћаја искључили око 18.000 возача због вожње у алкохолисаном стању и 700 возача због вожње под дејством психоактивних супстанци.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.