Од традиционалне, до филмске музике на концерту АФА „Светозар Марковић“

Великим годишњим концертом на сцени Књажевско-српског театра, обележено је 45 година од оснивања Академског фолклорног ансамбла „Светозар Марковић“.

Након двогодишње паузе, публици су се представиле само неке од секција ансамбла, у пратњи великог Народног оркестра „Светозар Марковић“, чији су музичари осим традиционалне, свирали и филмску музику.

Академски фолклорни ансамбл и Народни оркестар „Светозар Марковић“ обележили су 45 година од оснивања великим годишњим концертом у препуној сали Књажевско-српског театра.

Публика је, након две године, поново имала прилику да ужива у традиционалној српској музици, етно песмама у извођењу певачке групе „Студенац“, као и у сплетовима народних игара из Србије најмлађих полазника фолклорне секције.

Заиграо се и валцер, а чула се и музика из познатог филма Осветници.

Након десетак година ово је први самостални концерт великог Народног оркестра „Светозар Марковић“ који је дуго планиран а сада, на велико задовољство публике, коначно и реализован.

Полако се враћа динамика наступа у Академско фолклорни ансамбл „Светозар Марковић“.

Након празничне паузе, уследиће још један концерт фолклорног ансамбла, као и пар гостујућих наступа по Србији, док ће у јуну завршити сезону великом пробом на отвореном.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.