Одборници градског парламента усвојили две тачке дневног реда данас

Седница локалног парламента траје већ више од десет сати.

Нешто после 19 часова усвојена је 7. тачка дневног реда, а друга у данашњем наставку прве редовне седнице Скупштине града Крагујевца која се односи на извештаје о раду и пословању установа културе за 2023. годину, Центра за образовање Крагујевац, Градске туристичке организације „Крагујевац“ и појединих установа социјалне заштите. Претходно је након петочасовног заседања дата сагласност на програме из области јавног здравља.

У току је дискусија о 8. тачки дневног реда која се односи на усвајање финансијских планова и програма рада установа културе и социјалне заштите, Апотекарске установе и Градске туристичке организације „Крагујевац“ за 2024. годину.

Одборници ће разматрати и финансијске планове и програме рада установа културе и установа социјалне заштите за ову годину, измене Годишњег плана пословања ЈКП „Шумадија Крагујевац“ и  „Нискоградња“ и Предузећа за професионалну рехабилитацију сооба са инвалидитетом „Шумадија“ доо.

На дневном реду су, између осталог, и предлог Одлуке о преносу удела града Крагујевца у капиталу Истраживачког развојног центра за биоинжењеринг „Биорц“ доо, предлог Одлуке о прихватању удела без накнаде у друштву Рад група доо, измена Одлуке о радном времену у угоститељским, трговинским и занатским објектима на територији града, предлог измене Одлуке о јавним паркиралиштима, измене и допуне Одлуке о оглашавању на територији града, измене и допуне одлуке о Градском већу.

Одборници ће разматрати годишњи извештај о раду Локалног омбудсмана града Крагујевца за прошлу годину, као и предлог решења о образовању Градског штаба за ванредне ситуације.

На дневном реду је 21 тачка, а одлуком већине одборника одлучено је да се рад настави без паузе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *