Одложени протести бивших радника Застава камиона

Представници фабрике Застава камиони која је у стечају су на састанку са замеником председника Скупштине града Зораном Младеновићем затражили да се локална самоуправа интензивније укључи у решавање њиховог вишегодишењг проблема у вези исплате заосталих зарада.

Након састанка, бивши радници крагујевачке фабрике камиона су одлучили да протсте одложе за месец дана, док се не формира нова Влада.

Некадашњи радници предузећа Застава камиони у стечају већ скоро две године безуспешно траже исплату заосталих зарада у износу од 207 милиона динара и повезивање радног стажа за период од 2010. до 2018. године.

Након састанка са замеником председника локалног парламента, Зораном Младеновићем, одлучили су да најављене протесте одложе док се не формира нова Влада са којом би требало да уђу у преговоре.

Бивши радници фабрике камиона од челника града траже да и они учествују у будућим преговорима, односно да посредују између одбора протеста и новоформиране Владе у решавању радничких захтева.

Некадашњи радници предузећа Застава камиони подсећају да им радни стаж није повезан у просеку за седам-осам година.

Инсистирају на примени потписаног Протокола јер не верују да своја потраживања могу да наплате из стечајне масе фабрике.

Иначе, бивши запослени у Камионима раније су се, на предлог Министарства привреде, а зарад брже исплате дуговања, одрекли камате на своја потраживања у укупном износу од 207 милиона динара.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *