Одлука “Вакер Нојзона“ да реинвестира потврда повољног привредног амбијента у Крагујевцу

Немачка компанија „Вакер Нојзон“, која се бави производњом грађевинске опреме и машина почиње изградњу нове производне хале у Крагујевцу, у којој ће бити запослено око 200 људи.

Инвестицијом вредном око 23 милиона евра „Вакер Нојзон“ проширује пословање у Србији и потенцијалним инвеститорима шаље јасан сигнал да у Крагујевцу постоји повољан пословни амбијент.

„Позивамо немачке компаније да наставе да улажу у Србију јер то доприноси убрзаном привредном расту наше земље на чију подршку могу увек да рачунају“, поручио је овом приликом председник Александар Вучић, који је присуствовао свечаности поводом почетка радова.

Полагањем временске капсуле у темељ нове фабрике означен је почетак реализације друге по реду инвестиције „Вакер Нојзона“ у Крагујевцу.

Изградња производне хале од 20.000 метара квадратних, са могућношћу проширења за још 30.000, последица је значајног раста „Вакер Нојзон Групе“.

Захваљујући новом објекту у Крагујевцу , ова компанија ће моћи ефикасније да одговори на потребе глобалног тржишта и креира кове послове уз коришћење најсавременијих технологија производње и аутоматизације.

Фокус ће бити на одрживим решењима за животну средину, локалну заједницу и пословно окружење.

Одлука „Вакер Нојзона“ да реинвестира потврђује да Крагујевац, као град са двовековном индустријском традицијом, који се захваљујући бројним пројектима убрзано развија, има капацитет да прими озбиљне међународне компаније, али и да истовремено стимулише домаће предузетнике да развијају свој бизнис.

У изградњу нове производне хале биће уложено око 23 милиона евра, а радови би требало да буду завршени до октобра када се очекује почетак пословања у новој фабрици.

„Вакер Нојзон“ послује у Крагујевцу од 2007. године и тренутно запошљава око 600 људи. Део је „“Вакер Нојзон Групе“, међународне мреже компанија, са централом у Минхену и производним и развојним центрима у Немачкој, Аустрији, Сједињеним Америчким државама, Србији и Кини.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *