Одлуку Црне Горе да не дозволи улазак грађанима Србије Kрагујевчани виде као политичку

Након смиривања епидемије Корона вируса већина земаља је отворилa своје границе. Земље Европске уније Србију виде као државу са добром епидемиолошком ситуацијом и дозвољавају улаз српским држављанима и без теста на вирус КОВИД 19.

Међутим Црна Гора и поред отварања границе за неке земље, нашим држављанима није дозволила улазак због епидемиолошких критеријума у коме се још увек не налазе грађани Србије.

Реакције на новонасталу ситуацију окупирају пажњу јавности последњих дана, а нису изостале ни међу грађанима Крагуејвца, који како кажу потезе Подгорице сматрају непотребним и исполитизованим.

И поред очекивања да ће Црна Гора након повољне епидемиолошке ситуације отворити границе за држављане Србије то се није десило, јер према објашњењу надлежних које стиже из ове земље,у предвиђеном епидемиолошком критеријуму се још увек не налазе грађани Србије.

Председник Александар Вучић рекао је, да нема сумње да је одлука власти Црне Горе политичка, али и да Србија због тога неће затварати своју границу.

Директорат цивилног ваздухопловства Србије јуче је забранио слетање комерцијалном ваздушном саобраћају из Црне Горе како би заштитио националну авио-компанију Србије од изненадног дебаланса на тржишту превоза путника авионом између Црне Горе и Србије.

Актуелна ситуација условила је реакције званичника, полтичких аналитичара, али и грађана.

Мишљења Крагујевчана су углавном неподељена. Одлука о забрани уласка Срба у Црну Гору је политичка и нема везе са Корона вирусом, кажу Шумадинци.

Председник Александар Вучић рекао је да ће Србија затворити границу и забранити улазак само припадницима криминалних кланова из Црне Горе, док је за све остале грађане потпуно слободан улаз, без ограничења.

Он је изразио уверење да ће исти број људи из Црне Горе долазити у Србију.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

У прилогу коришћен видео материјал ТАНЈУГ-а.
*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *