Одржан 4.0 ФЕСТ у Крагујевцу

Крагујевац је био домаћин трећег 4.0 ФЕСТ-а, пројекта који под покровитељством Кабинета министра задуженог за иновације и технолошки развој у оквиру јавно приватног партнерства реализује компанија Sajko Media&Events.

Реч је о пројекту посвећеном иновацијама које на тржишту рада настају под утицајем развоја Индустрије 4.0 и намењен је средњошколцима завршних година, бруцошима и свима који желе да сазнају шта доноси и представља четврта индустријска револуција.

У име града Крагујевца организаторе и учеснике фестивала поздравио је председник Скупштине града Крагујевца, Мирослав Петрашиновић.

Подсетивши да је зачетник свега новог у модерној српској историји, Петрашиновић је истакао да је Крагујевац и даље посвећен путу континуираног друштвеног, научног, културног и привредног развоја.

У Индустрији 4.0 доминирају нове нематеријалне софтверске и менаџмент технологије.

За ове процесе неопходна су софтверска решења и у томе јесте највећи значај овог скупа, да наши млади талентовани људи трагају за новим решењима, казао је Петрашиновић.

Учесницима у Крагујевцу представљени су нова платформа настала у оквиру пројекта и апликација 4.0 КОМПАС која служи за каријерно усмеравање у области занимања која захтевају познавање дигиталних вештина.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *