Одржан дијалог о новој Стратегији за развој малих и средњих предузећа и предузетника

Министарство привреде започело је процес израде нове Стратегије развоја малих и средњих предузећа за период од 2023. до 2027. године, уз подршку Немачко-српске иницијативе и Немачке организације за међународну сарадњу.

Тим поводом, у просторијама Регионалне привредне коморе у Крагујевцу организована је јавна расправа.

Своје предлоге и сугестије могли су да дају представници малих и средњих предузећа и предузетника са подручја Шумадије.

Мала и средња предузећа и предузетници су важан део сваке привреде и имају велики утицај на локалне заједнице и њихов развој.

Они у Србији чине 99 посто свих привредних субјеката, ангажују две трећине запослених и остварују исто толико промета.

Како би се још боље искористили потенцијали овог сектора, Mинистарство привреде кренуло је у процес израде нове Стратегије развоја малих и средњих предузећа и предузетника.

Један од дијалога, са циљем да се отклоне проблеми и пронађу најбоља решења, одржан је у Крагујевцу.

Своје предлоге и сугестије могли су да дају представници малих и средњих предузећа и предузетника и других организација на територији Шумадијског округа.

За привреду Шумадије и Поморавља, која има велики удео у спољнотрговинској размени Србије, веома су значајна питања везана за дигитализацију и иновативно пословање.

Влада Србије ове године издвојила је две и по милијарде динара за подршку предузетницима и даљем развоју малих и средњих предузећа, чуло се на скупу у Крагујевцу. Јавни дијалог о новој Стратегији биће организован у још 10 градова у Србији.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *