Одржан курс из родитељства за будуће маме и тате

Град Крагујевац и Саветовалиште “Бебирон” организовали су курс из родитељства намењен будућим родитељима и члановима породице под називом „Бебирон школица за труднице и тате“.

Искусни стручњаци у својим медицинским областима говорили су о процесу трудноће, припремама за порођај, али и о дојењу, исхрани, важности неге мајке и бебе, вежбању током и након трудноће, масажи беба и трудница.

Једнодневни курс из родитељства био је отворен за маме, тате, баке и све заинтересоване грађане који се припремају за долазак бебе у породично окружење.

Присуствовале су и бебе. Јер долазак малог бића у велику породицу увек доноси сијасет питања.

На скоро свако питање у вези неге беба Саветовалиште „Бебирон“ има спремне и доступне одговоре 24 сата.

Заинтересованим посетиоцима у “Бебирон” школици говорили су гинеколози, неонатолози, патронажне сестре које у свакој породици у коју стигне беба затичу укућане у симпатичним ситуацијама.

Пандемија корона вируса је утицала да се о трудноћи говори уз посебно појачану пажњу, сталне апеле.

Саветовалиште „Бебирон“ које је организовало курс је бесплатно, дигитално место за труднице, маме, тате које броји преко 80 хиљада пратилаца.

Приступачна комуникација са свим родитељима којима је неопходан савет је доступна 365 дана у години и анонимна је.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *