Oдржан научни скуп „Кнез Михаило Обреновић време, живот, дело“

Српска академија наука и уметности и Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу организовали су научни скуп „Кнез Михаило Обеновић време, живот, дело“ у оквиру програма града Крагујевца којим се обележава 200 година од рођења кнеза Михаила Обреновића.

Неке од тема предавања која су организована у оквиру научног скупа односиле су се на живот и дело кнеза Михаила Обреновића, његово обликовање културног и националног идентитета Србије, привредне политике коју је водио, посете кнеза Михаила Обреновића родном граду, па све до његовог убиства. Учесници скупа били су предавачи са универзитета из Београда, Новог Сада и Крагујевца.

На крагујевачком Универзитету окупили су се еминентни професори али и велики број посетилаца.

Скуп је одржан у оквиру програма који је организовао град Крагујевац.

У музчком делу програма наступиле су Марина Трајковић Биџовски и Сања Вукосављевић Миленић, након чега је за присутне организован туристички обилазак Легата Николе Коке Јанковића и знаменитости Крагујевца.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *