Одржан сабор фрулаша „Прва фрула Шумадије“

У Рачи је одржан трећи по реду сабор фрулаша „Прва фрула Шумадије“. Титулу апсолутног победника освојио је млади Светозар Шутић из Београда.

У пратећем програму сабора организовано је такмичење у припремању шумадијског пасуља, музичке радионице и сајам домаће радиности и рукотворина.

Циљ манифестације је очување српске традиције и културе.

Манифестација „Прва фрула Шумадије“ у Рачи ове године окупила је 22 фрулаша из неколико градова.

Такмичари су се надметали у неколико категорија. За апсолутног победника проглашен је млади Светозар Шутић из Београда који је са сестром Јелисаветом победио и у категорији најбољи млади дует.

Признање победнику уручио је маестро Бора Дугић, старешина сабора фрулаша који је за циљ има очување српске традиције и културе.

Сабору фрулаша у Рачи присуствовали су бројни гости, представници градова, установа и високи државни функционери. Домаћин манифестације ове године био је министар Бранко Ружић.

У пратећем програму манифестације организовано је такмичење у припремању шумадијског пасуља, музичке радионице и сајам домаће радиности и рукотворина. Сабор фрулаша је трећи пут одржан у Рачи.

Фрулаше је пратио оркестар Бобана Продановића, док је у ревијалном делу наступио певач Радиша Урошевић.

Победници сабора фрулаша у Рачи наступиће на државном такмичењу које ће бити одржано крајем јула у Прислоници код Чачка.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *