Oдржан шести Фестивал науке

У Првој крагујевачкој гимназији данас је одржан шести Фестивал науке „Дај(т)е се на знање“.

Своје радове и експерименте презентовало је више од двеста излагача, међу којима су ученици и професори основних и средњих школа, као и представници крагујевачких факултета.

Манифестацију је подржао Центар за промоцију науке Републике Србије.

Шести Фестивал науке у организацији Прве крагујевачке гимназије, као и претходних година привлачи велику и заслужену пажњу крагујевчана својим занимљивим програмом, промоцијом науке и иновативних достигнућа ученика ове школе.

„Човек модерног доба“ је овогодишњи мото, а сви учесници су се потрудили да га испрате на занимљив начин, кроз експерименте из различитих наука и области.

Своје експерименте и радове, иновације и остварења из области примењене физике, електронике и роботике представили су поред ученика Прве крагујевачке гимназије и ученици и наставници основних и средњих школа из Крагујевца, али и гости из Београда, Краљева, Новог Сада, Пожеге и Котора из Црне Горе.

На Фестивалу се представило више од двеста излагача. Своје занимљиве огледе, као и модернизацију из области високог образовања представили су и крагујевачки Факултет инжињерских наука и Природно математички факултет, са своја четири института.

У оквиру Фестивала одржан је и стручни скуп под називом „Како школа излази у сусрет потребама модерног доба“ на коме је кроз петнаест предавања представљено досадашње искуство професора у раду са ученицима уз примену нових наставних метода.

Фестивал је и ове године приказао завидан број иновација које су осмислили млади заљубљеници у науку.

Посетиоци свих узраста су били у могућности да испробају поједине експерименте, са одушевљењем гледајући сјајне изуме које су креирали, можда будући иноватори.

Извештава новинарка РТК Љубица Гужвић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.