Одржана 57. седница Привременог органа града Крагујевца

На данашњој седници Привременог органа усвојен је Нацрт одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета града Крагујевца за 2023. годину.

Дата је сагласност и на програме рада, развоја и привременог финансирања појединих установа чији је оснивач локална самоуправа у првом кварталу ове године.

Чланови Привременог органа града Крагујевца разматрали су и усвојили одлуке које се тичу финансирања организација и установа чији је оснивач град Крагујевац у првом кварталу ове године, како би оне могле несметано да функционишу.

Међу значајнијим тачкама је тромесечни Програм рада и развоја Апотекарске установе Крагујевац и она која се односи на подношење редовног годишњег финансијског извештаја које треба да ради Државна ревизорска институција.

На седници су усвојени привремени планови рада и финансирања Центра за социјални рад „Солидарност“, Народног музеја Шумадије у Крагујевцу, Позоришта за децу и младе и Центра за развој услуга социјалне заштите „Кнегиња Љубица“, као и измене Финансијског плана Завода за заштиту споменика клутуре за први квартал ове године.

Усвојени су и нацрти решења о разрешењу и именовању члана Школског одбора Музичке школе „Др Милоје Милојевић“ и Основне школе „Светозар Марковић“.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *