Одржана комеморација проф. др Мирољубу Јовановићу

На Интерној клиници Универзитетског клиничког центра одржана је комеморација професору доктору Мирољубу Јовановићу, некадашњем интернисти – ендокринологу, декану Факултета медицинских наука у периоду од 2002. до 2005. године који је дао немерљив допринос академској заједници, али и подизању нове, садашње зграде Интерне клинике чиме је омогућен развој субспецијалистичких грана: кардиологије,ендокринологије,хематологије, гастроентерологије,пулмологије.

Професор доктор Мирољуб Јовановић преминуо је 24. децембра 2022. године.

Професор доктор Мирољуб Јовановић рођен је 1944. године у селу Градац код Баточине.

У Крагујевцу је завршио Прву гимназију, а Медицински факултет у Београду.

Магистарски рад из ендокринологије одбранио је 1981. године, а четири године касније и докторску дисертацију.

Стручно се усавршавао у Немачкој. Ментор научно истаживачких тимова и учесник симпозијума у земљи и иностранству, Јовановић је као декан Факултета медицинских наука радио на отварању нових студијских програма.

Својевремено, професор доктор Мирољуб Јовановић утицао је да се формира прва клиника КБЦ-а, односно Интерна клиника.

Тада се радило на унапређењу стручног рада болничког центра у сарадњи са истакнутим професорима из Београда, како због наставе, тако и због утемељења сложене дијагностичке процедуре.

Поштован међу колегама, студентима, сарадницима, један од водећих крагујевачких интелектуалаца, професор доктор Мирољуб Јовановић преминуо је у 78 години, 24. децембра 2022. године.

Иза њега је остало троје деце, уважених интелектуалаца и четири унука.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *