Одржана ликовна радионица „Архив дечјим очима“

У Историјском архиву Шумадије одржана је ликовна радионица за ученике нижих разреда основне школе са циљем да се деца упознају са радом ове установе и да им се укаже на значај познавања историје.

Радионица је организована у оквиру програма „Лето у граду“.

Група ученика нижих разреда основне школе била је у прилици да су упозна са радом и програмом Историјског архива Шумадије.

Након обиласка, малишани су на ликовној радионици под називом „Архив дечјим очима“ на цртежима приказали како она виде ову установу.

Циљ радионице, која је организована у оквиру програма “Лето у граду“, је да се деци приближи рад Историјског архива Шумадије, али и укаже на значај познавања историје.

Као део програма „Лето у граду“, Историјски архив Шумадије ће током лета организовати и маскенбал за децу на тему српске историје који ће бити реализован у сарадњи са установом из Ниша.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *