Одржана обука у оквиру пројекта „Борба против дискриминације и промоција различитости у Србији“

У Крагујевцу је за представнике ромских невладиних организација и запослене у локалној самоуправи одржана обука „Положај и надлежности Заштитника грађана“ која се односи на нови Закон о Заштитнику грађана из 2021.

Обука је организована у оквиру заједничког програма Савета Европе и Канцеларије заштитника грађана Републике Србије „Борба против дискриминације и промоција различитости у Србији“.

Пројекат „Борба против дискриминације и промоција различитости у Србији“ усмерен је на пружање подршке реформама законодавства и политике у циљу сузбијања дискримининације и заштите права националних, етничких и језичких мањина, јачање капацитета корисника у борби против говора мржње и злочина из мржње, као и промовисање и заштита права угрожених друштвених група.

Циљ обуке која је организована у Крагујевцу је унапређење разумевања и ефикасног деловања у области заштите права ромске заједнице и рањивих група. Град Крагујевац је лидер у Србији када је у питању превенција дискриминације и спровођење законске регулативе у области заштите грађана.

Предавач је била Драгана Вујков Радуловић, саветница за права припадника националних мањина Заштитника грађана Републике Србије.

Пројекат се спроводи у пет градова и општина у Србији, а након Крагујевца тренинзи ће бити организовани у Нишу и Лесковцу.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *