Одржана прва редовна седница Скупштине града

Једногласном одлуком одборника Скупштине града Крагујевца, некадашњем професору и директору Прве крагујевачке гимназије Панти Милановићу, биће подигнут споменик у Горњим Јарушицама.

Иницијативу за подизање споменика поднео је Савет грађана ове месне заједнице, у знак захвалности за Милановићеве заслуге и његов допринос културно-просветном развоју Крагујевца.

На првој редовној седници градског парламента у новом сазиву, између осталог, усвојени су предлози одлука о изменама и допунама статута установа културе чији је оснивач град и редовни финансијски и извештаји о раду и пословању појединих јавних и јавних комуналних предузећа и привредних друштава.

Подизањем споменика Панти Милановићу, некадашњем професору и директору Прве крагујевачке гимназије, биће исправљена неправда учињена према човеку који је дао значајан допринос културно-просветном развоју и одбрани Крагујевца и Србије, речено је, између осталог, приликом образлагања предлога одлуке о прихватању иницијативе коју је поднео Савет грађана Горњих Јарушица.

Градски већник за културу Миљан Бјелетић нагласио је да су грађани ове месне заједнице тражили одобрење да споменик подигну сопственим средствима. Предлог ове одлуке усвојен је једногласно, са 72 гласа „за“.

Усвојене су измене и допуне статута установа културе чији је оснивач град, као и редовни финансијски и извештаји о раду и пословању појединих јавних и јавних комуналних предузећа и привредних друштава.

На дневном реду су се нашли и предлози о расподели добити градских предузећа и покрићу губитка Градске агенције за саобраћај.

Због изостанка образложења од стране предлагача, реаговали су одборници опозиције.

Одговарајући на критике опозиције поводом увећања субвенција за поједина привредна друштва и предузећа, заменик градоначелника Ивица Момчиловић је рекао да је највећи део субвенција намењен за исплату зарада запосленима до краја текуће буџетске године.

Субвенције добија и Јавно стамбено предузеће, ради повраћаја новца грађанима уплаћеног на име накнаде за вођење матичне евиденције.

Одборници су усвојили и измену Одлуке о правима добровољних давалаца крви у области здравствене заштите, предлоге аката из области пружања подршке за унапређење и заштиту старих лица, а гласали су и за предлоге аката из области избора, именовања, постављења и разрешења.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.