Одржана трибина „Последице НАТО бомбрдовања“

На Правном факултету у Крагујевцу одржана је трибина на тему „Последице НАТО бомбрдовања“ на којој су говорили проф. др Даница Грујичић – неурохирург и проф. др Драган Батавељић – редовни професор Уставног права на Правном факултету Универзитета у Крагујевцу.

Акценат говора др Данице Грујичић био је шта држава Србија треба да уради да би се доказала узрочно последићна веза са оним што се догодило у пролеће 1999. године.

Проф. др Даница Грујичић – неурохирург, начелница Одељења за неуроонкологију Клиничког центра Србије поред рада на клиници и образовног рада на Медицинском факултету у Београду бави се и истраживачким радом.

До сада је као ауторака или коауторка објавила преко 250 научних радова.

Докторка Грујичић, годинама, широм Србије говори на трибинама на тему последица НАТО бомбардовања и учесталости обољевања од малигних болести.

Из ове пбласти сматра се једним од наших најеминентнијих стручњака.

Докторка Грујићић апелује не само на стручњаке из наше земље већ И на колеге из земаља из окружења да свако из своје области направи анализу штетности бомбардовања које се догодило у Србији од стране НАТО-а.

На трибини је говорио и проф. др Драган Батавељић, редовни професор Уставног права на Правном факултету који се у свом говору осврнуо на последице које је бомбардовање оставило на Крагујевац И Шумадију.

Акценат говора др Данице Грујичић био је шта држава Србија треба да уради да би се доказала узрочно последићна веза са оним што се догодило у пролеће 1999. године и какве је последице бомбардовање оставило на становнике Србије.

Трибина је одржана у организацији: Суверених студената Правног факултета и Студентске асоцијације Правног факултета.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.