Одржане прве Ердоглијске игре

Нефомална група грађана Ердоглијанци организовала је, у дворишту школе Вукашин Марковић, прве Ердоглијске игре.

Циљ манифестације је да се уреди двориште школе у насељу и покрене иницијатива за формирање Новог ердоглијског парка.

Иако је недеља, двориште школе Вукашин Марковић у Ердоглији било је пуно деце из насеља, која су дошла да се играју, друже, забаве и искористе лепо време.

Након учешћа у спортским такмичењима освојили су медаље па су били расположени да причају са нама.

У склопу манифестације Ердоглијске игре организовани су дечји крос, кликеријада, турнири у шаху, тенису и мини фудбалу и такмичење у шутирању тројки.

Они нешто млађи пуштали су замјеве, цртали на бетону и учествовали у Играма без граница, а старији у хладовини одмарали и уживали у сунчаном дану на отвореном, уз припрему оброка и музички програм.

Циљ окупљања Ердоглијанаца је, како кажу организатори, да се „оживе“ насеља, а одређене локације поново постану место окупљања грађана.

Ова неформална група грађана намерава да, кроз грађански активизам и локални ангажман, обогати шкослко двориште новим спортским и забавним садржајима.

План им је да се на овом месту обнове тениски и кошаркашки терен, постави трим стаза, паметне и клупе за седење, справе за теретану на отвореном и дечје игралиште и формира парк за псе и пикник зона.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.