Одржани Михољски сусрети лета у Лапову

У Лапову су одржани Михољски сусрети села, традиционалне манифестације која се одржава у организацији Министарства за бригу о селу, а министар Милан Кркобабић саопштио је да је Жика Лазић однео победу у избору за најлепше уређено двориште.

Он је рекао да је Лазић својим рукама направио и кућу и врт, а у њему се налазе биљне врсте не само са нашег поднебља, већ и из разних далеких земаља, саопштило је ресорно министарство.

„Највећа инспирација за мене је породица, која се током летњих месеци окупи да ужива у овом парчету раја, али драга ми је и ова награда као потврда да то што радим и други препознају“, навео је Лазић.

Награду за најлепши дворишни детаљ добила је Слађана Динић.

Она је, како се истиче, свој живот у стану оплеменила бавећи се детаљима у башти и сматра да је, осим лепоте и уживања, обавеза свих нас да бринемо о простору који нас окружује.

Како је наведено у саопштењу, победници у поменутим категоријама учествоваће на окружном такмичењу дворишта из читаве централне Србије, а наредне године планира се учешће представника у још две категорије признате и у свету и у Србији – најлепше етно двориште и најлепше парк двориште.

Министарство подсећа да су посетиоци Михољских сусрета у Лапову могли да уживају у такмичењу у припреми рибље чорбе, презентацији штандова етно удружења, воћара, винара, пчелара и других.

Такође, организовано је и такмичење у бацању камена с рамена, труле кобиле, преношењу воде и јајета кашиком и круњењу кукуруза.

Уприличен је и избор најлепшег и најукуснијег старинског колача, као и најбоље урађене рукотворине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *